Reteta Vrabioara de vita maturata in crusta de piper cu orez basmatic exotic (ananas, ardei semafor si ardei iute)
Se acopera friptura cu un strat de piper si sare, apoi sa da la cuptor 30 minute la 180 de grade cu incingere sus și ventilatie pentru o coacere medie.
Intre timp punem orezul la fiert intr-o craticioara, cu o lingurita de otet de mere si o lingurita de sare la 250 gr. de orez basmatic.
Intr-o tigaie antiaderenta adaugam un ardei gras rosu, unul galben si unul verde, taiati Julien, impreuna cu 2 ardei iuti verzi intregi, 2 catei de usturoi intregi, 2 linguri de ulei de masline, un praf de sare si unul de piper si se trag impreuna la foc mediu circa 10 minute.
Apoi adaugati 3 felii de ananas din conserva si amestecati pe foc incă un minut.
La final asezati intai orezul in farfurie apoi legumele, adaugati peste ele sos soya după gust (ATENTIE! nu puneti prea mult ca va deveni prea sarat preparatul).
Apoi azezati friptura, langă ea asezati o crenguta de rozmarin, peste friptura pentru o aroma mai bogata si mai picanta adaugati mix de germeni picant, puneti ardeiul iute langa legume, iar peste friptura si germeni adaugati ulei de masline extravirgin!
Va urez pofta buna!