Ingrediente: 2 catei de usturoi, un ardei iute (taiat rondele) si 40ml ulei de masline extravirgin, o ceasca parmezan ras, 10 scalii de parmezan, 2 linguri de sare, un pachet de spaghete din grau dur, un praf de piper multicolor proaspat macinat la final in farfurie, 10 frunze de busuioc proaspat.
Mod de preparare spaghetti aglio olio e peperoncino
Calim 2 catei de usturoi intr-o tigaie, cu un ardei iute taiat, in ulei de masline extravirgin; pana ce usturoiul devine auriu. Apoi scoatem ardeiul iute si cateii de usturoi.
Oprim focul si punem la fiert o oala cu apa si 2 linguri de sare. Cand clocoteste apa adaugam un pachet de spaghete de grau dur si le lasam la fiert cu 2 minute mai putin decat scrie pe ambalaj.
Dupa ce fierb le scurgem bine si le adaugam in tigaia cu uleiul pregatit mai devreme.
La foc mic începem sa amestecam pastele cu uleiul si adaugam o ceasca de parmezan si amestecam in continuare, adaugand si 5 frunze tocate de busuioc proaspat, pana ce parmezanul se topestete.
Punem spaghetele in farfurii, adaugam cate 2 lingurite de parmezan ras/farfurie si cate 2 scalii de parmezan/farfurie si cate o frunza de busuioc proaspat; si in toate cele patru farfurii macinam cate un praf de piper multicolor pentru aroma.