pizza-sunca-ciuperci

Ne distram si facem pizza!

Ingrediente:
-Suc de rosii pasate 250gr.
-Ciuperci champignon la conserva un borcan 250gr si champignon proaspete 100gr
-Busuioc proaspat
-Mozzarela rasa 100-150gr
-Ulei de masline extravirgin, o lingura
-Aluat de pizza proaspat (din supermarket sau daca aveti timpul il puteți face in casa cu: 1kg faina, 1 lingura de sare, adaugati o cana cu  apa, un cub de drojdie proaspata, 1 lingura de ulei de masline extravirgin si framantati pana obtineti aluatul, apoi il puneti intr-un castron, il acoperiti cu un prosop de -bucatarie si il lasati la crescut cam o ora.

Mod de preparare:
Intindeti aluatul cu un facalet, ajutandu-va de faina in permanenta (pe masura ce intindeti, presaratți faina peste, iar aluatul il intindeti pe blatul de bucatarie dupa ce ati presarat faina in prealabil).

Dupa ce s-a format blatul in forma dorita si la grosimea pe care o preferati (eu recomand un blat subtire) intepati blatul in 4-5 locuri diferite cu o furculita, iar dupa incepeți sa presarati gris de grau pe tava sau puneti o foaie de hartie de copt pentru a nu se lipi blatul de tava cuptorului, asezati blatul de pizza in tava si incepeti sa adaugati ingredientele in aceasta ordine: sucul de rosii, mozzarela rasa, cele doua tipuri de ciuperci, sunca feliata in dreptunghiuri, si cateva frunze de busuioc proaspat.

Se da la cuptor, la 200 de grade si se lasa 15-20 Min; dupa 15 Min verificati daca e gata.

La final, asezati pe un tocator, taiati in triunghiuri pizza si adaugati un strop de ulei de masline extravirgin simplu sau picant (după preferinta), cateva frunze de busuioc proaspat pentru culoare si savoare.

Pofta buna!