Ingrediente omleta
- 4 oua BIO
- o ceasca smantana Gran Cucina sau similar
- o ceasca de lapte BIO 1,5 grasime
- 3 ciuperci champignon proaspete feliate
- un cub de unt nesarat
- 100 gr branza cedar maturatafeliata
- 100 gr cascaval ementaler ras
- sunca faragrasime (porc, curcan, praga, etc. dupa preferinta )
- 1/2 ceapa albatocata marunt
- un cub de unt nesarat
Ingrediente salata
- 250gr salata mixta
- 30gr seminte (dovleac,floarea soarelui, in)
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingura de otet balsamic
- un praf de sare
- un praf de piper
- 100gr rosii chery
Mod de preparare salata
Se pune salata impreuna cu semintele, cu rosiile chery intr- un bol, apoi se bate intr-o cana uleiul cu otetul balsamic, sarea si piperul si apoi se adauga peste salata.
Mod de preparare omleta:
Se bat 4 oua BIO cu o ceasca de smantana Gran Cucina, cu o ceasca de lapte, un praf de sare Himalaya si piper proaspat. Se încinge tigaia antiaderenta cu 2 linguri ulei floarea soarelui presat la rece si o lingurita de ulei de masline extravirgin.
Se caleste ceapa impreuna cu ciupercile 3-5 min la foc mediu.
Se adauga un cub de unt nesarat si se mai caleste 2 Min, apoi adaugam ouale batute, peste care adaugam deasupra feliile de sunca.
Acoperim tigaia cu un capac si lasam sa se gateasca omleta inabusit inca 5 minute la foc mediu, apoi ridicam capacul si cu o paleta mare de silicon sau lemn acoperim o jumatate de omleta cu cealalta jumatate a omletei, apoi asezonam omleta cu feliile de cedar, punem capacul si asteptam 1 minut.
Scoatem omleta cu o paleta pe o farfurie mare sau platou si asezonam cu crengute de marar si cascaval ementaler ras!
Aveti in galerie sugestie de prezentare.