mic-dejun-picant

Sos arabiata cu morcov si rosii proaspete, bacon si ou.

Ingrediente: 2 morcovi, 4 felii de bacon, 4 oua, un borcan de 350gr de sos arabiata, 10 frunze ceapa chivas chinezeasca, 2 rosii tocate cubulete, 1/2lingurita de sare si 1/2 lingurita de piper si o lingurita de zahar brun!

Mod de preparare: Se calesc patru felii de bacon in tigaia antiaderenta fara ulei, apoi se scot si se toaca marunt.

In continuare, in aceeasi tigaie, fara sa o spalam si fara sa scurgem grasimea de la bacon adaugam 2 morcovi rasi, apoi calim timp de 5 min la foc mediu si adaugam o lingura de ulei de masline in timp ce calim morcovii si adaugam rosiile proaspete, taiate cubulete.

Mai departe, adaugam sosul arabiata facut in casa sau cumparat din magazin (cu recomandarea sa fie produs BIO italian), calim in continuare cu sosul înca 3-4 Min si adaugam baconul taiat, impreuna cu lingurita de zahar brun.

Amesteca bine pe foc inca 3-4 minute si reglam sosul cu sare si piper dupa gust!

Adaugam 4 oua peste sos si punem capacul, asteptam cca 3-4 la foc mediu, apoi oprim focul si dam capacul deoparte si radem parmezan deasupra.

Prajim 4 felii de paine neagra cu maia, asezam cate o felie pe fiecare farfurie, iar peste ea punem sosul si oul ochi, ornam cu ceapa chivas chinezeasca.

Va doresc pofta buna!