Dorada la cuptor cu legume si orez basmatic pentru 4 persoane
Ingrediente:
4 File Dorada proaspat, 150gr baby porumb, 150 gr baby mazare pastai, 150gr baby morcov, 1 lamaie taiata felii, 4 crengute de marar, 4 crengute de coriandru, 4 crengute patrunjel, 100ml ulei de masline, un cub de unt, sare si piper proaspat rasnite, 1 cuburi de unt, 100ml vin alb sau rosé sec, 500 gr orez basmatic, o lingura de otet de orez, o lingurita de otet de mere, unt, zeama de la o portocala, 2 catei de usturoi taiati rondele, 150 ml ulei de masline extravirgin si zeama la 1/2 portocala.
Mod de preparare
Se aseaza fileurile de Dorada pe foaie de copt intr-o tava de cuptor, apoi se aseaza legumele langa peste care vor fi asezonate cu sare, piper proaspat rasnit si ulei de masline.
In continuare adaugam peste fileurile de peste cate 2 felii de lamaie, mai apoi cate o crenguta de marar, patrunjel si coriandru, iar la final asezonam cu ulei de masline extravirgin.
Mai departe, dam tava la cuptor cu abur la 80’ C, 25 min sau la cuptor cu ventilatie la 180 ‘C (si adaugati in tava 2 cani cu apa si nu mai folositi hartie de copt si acoperiti tava cu folie de aluminiu sau folositi un vas de cuptor cu capac).
Intre timp, punem 500gr orez basmatic la fiert intr-o cratita cu apa care clocoteste si adaugam o lingura de sare, una de otet de orez si o lingurita de otet de mere si lasam sa fiarba aproximativ 18 minute, dar pentru siguranta cititi indicatiile de preparare ale produsului.
In paralel, puneti la fiert un ibric cu 100ml vin alb sec, un cub de unt, zeama de la o portocala, 2 catei de usturoi taiati rondele, 150 ml ulei de masline extravirgin si amestecati din cand in cand; si verificati daca este gata. (Gustati si asezonati cu sare si piper dupa gust!)
Mai departe, scurgeti orezul, puneti pe farfurie pestele pe care îl asezonati cu putin sos din ibric langa orez, iar deasupra orezului puneti legumele!
Va doresc Pofta buna!