Antricot de vita maturat in sos de piper verde si piure cu trufe negre
Mod de preparare :
Incingem tigaia, ungem friptura de vita cu ulei de masline si ierburi aromatice italiene (rozmarin, cimbrisor, ardei, piper roz, cimbru, busuioc, tarhon, sare)
Frigem carnea pe fiecare latura cate 5 minute, apoi adaugam 3 linguri ulei de masline si frigem in continuare inca 2 minute; apoi stingem cu un pahar de vin rosu si adaugam boabele de piper vede murat,vlasam sa fiarba pentru a se evapora alcolul la foc mare si dupa adaugam circa 100 gr unt si asteptam sa se reduca sosul!
Gustati sosul si mai adaugati sare si piper dupa gust!
Preparati piureul de cartofi:
Fierbeti 500ngr cartofi curatati in apa cu sare. Cand cartofii s-au fiert ii scurgeti si adaugati o cana cu lapte dulce 1,5 grasime si 100-150 gr unt; apoi pasati cartofii, si dupa omogenizare gustati si adaugati sare dupa gust si 2 lingurite de piure de trufe negre si amestecati piureul rezultat si nu uitati: Gustati iar, pentru a vedea daca mai are nevoie de sare sau trufe.
Apoi asezati pe farfurie vita cu sosul de piper deasupra si piureul cu trufe alaturi.
Se recomanda un pahar de vin rosu sec catifelat (un cupaj de Cabernet Sovignon si Merlot, un cupaj de Sangiovese cu Cabernet, etc.).
Pofta buna!