Ingrediente:
– 2 antricot Black Angus a cate 300gr,
– o capatana de usturoi, taiata pe jumatate, necuratata,
– o ceasca de ulei extravirgin de masline,
– 2 crengute rozmarin proaspat,
– un cub de unt,
– o tigaie cu maner metalic (rezistenta la cuptor),
– sare Himalaya dupa gust
– si piper proaspat, dupa gust.
Mod de preparare:
Se incinge tigaia cu ulei de masline, se pun jumatatile de usturoi cu partea taiata in ulei. Se pune langa fiecare usturoi crenguta de rozmarin, iar langa ele se pun fripturile.
Se frig fripturile pe fiecare parte cate 5 minute pe fiecare parte, apoi se pune fiecare friptura deasupra fiecarei capatani de usturoi si rozmarin.
Se adauga cubul de unt, sare si piper. Dupa ce se topeste untul in ulei, se ia cu o lingura sosul rezultat si se adauga peste carne, in timp ce fripturile stau peste usturoi si rozmarin la foc mediu.
Pocedati asa timp de 3-4 minute, apoi opriti focul si bagati tigaia cu tot conturul ei in cuptorul, incalzit in prealabil la 180 grade si lasati pentru o friptura gatita mediu, cca 10-12 minute.
Dupa 10-12 minute scoateti tigaia din cuptor, puneti friptura pe un tocator si lasati-o sa se odihneasca 3-5 minute, apoi asezati pe o farfurie, alaturi de o garnitura!
Poate fii servita cu garnitura de broccoli sote sau piure cu trufe negre, langa un pahar de vin rosu sec.